Fiets FUN Tochten vanaf €3 per persoon. Kies hieronder uit 26 steden in Nederland

Op zoek naar een toffe en leuke fietspuzzeltocht 2.0 vol met opdrachten, puzzels, vragen en foto- en film opnames? Hier vind je het grootste aanbod van online fiets puzzeltochten in heel Nederland. Onze tochten zijn innovatief ontwikkeld voor op je smartphone, via onze app. Laat je verrassen door onze fietspeurtocht, uniek in Nederland en slechts voor €19,95 per ticket!

Staat je stad er niet bij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, wij zijn bereikbaar via info@funtochten.nl en tijdens kantooruren op 085-1301714.

Webshop: Fiets ontdekking / puzzeltochten 2.0 inmiddels in 26 steden

Vind hieronder je gewenste stad en switch daar eventueel naar de kinderversie. Plaats het aantal tickets in je winkelmand, vul vervolgens je gegevens in, betaal via iDEAL en je ontvangt je ticket(s) in je mailbox. Alvast veel plezier!

Leuke opdrachten voor jong en oud; keuze uit een kinderversie of volwassenen versie

Pak of huur een (snor)fiets en fiets alleen, met naasten, gezin, familie of collega’s in een stad en volg de aanwijzingen op je smartphone. Gedurende ruim 2 uur ga je een leuke en uitdagende fiets FUN puzzeltocht aan. Onderweg ga je 40 vragen en puzzels oplossen en daarnaast ga je 10 toffe foto’s en filmpjes maken. Een unieke herinnering voor later!

Jij bepaalt je dag, tijdstip en duur van de tour.  De route zelf is circa 20 km. lang, onderweg maak je wellicht een stop bij een museum, terras, restaurant of andere locatie. Via onze unieke App ontdek je onderweg leuke en interessante feiten en weetjes over je omgeving en zijn er 50 vragen, diverse puzzels en foto- en filmopdrachten. FUN volop! Je kunt bovendien kiezen uit een route met kindervragen (vanaf 6 jaar) of een route met volwassenen vragen.

Ben je met een groep van minimaal 25 personen en wil je dat wij de fietsen, tandems, solexen, e-scooters, steppen of e-bikes op locatie voor je regelen? Bekijk dan onze maatwerk groeps tours en tochten. Wij kunnen daarnaast ook een of meerdere stops voor je organiseren, met een terras, restaurant- of museum reservering.

Tip: Huur eventueel een Fiets bij OV Fiets of een lokale fietsverhuurder. Of huur een elektrische scooter bij Go Sharing of Felyx.

Fietspuzzeltochten 2.0

Je koopt bij ons een Fiets Fun Tocht 2.0 op een volledig geautomatiseerde App. Om de tocht succesvol te fietsen zal je creatief moeten zijn en samenwerken. Immers nadat jullie het spel starten, zul je samen moeten bepalen hoe je naar het eerste opdrachtenpunt (vlaggetje) fietst. Je ziet namelijk op je scherm (Google maps) alleen 1 vlaggetje (opdracht) staan. Hoe fiets je daarheen, binnendoor of via een omweg? Optioneel, zeker als je met 3 of 4 personen op 1 App (ticket) speelt, kan je uiteraard ook je een extra telefoon erbij betrekken om de route te bepalen. Deze tocht heeft dus het karakter van een fiets speurtocht, aan jullie om deze al puzzelend te voltooien!

NB: Wil je liever een fiets fun tocht waarbij de circa 20 km. route vooraf op je App geheel zichtbaar is, dus alle 50 vlaggetjes (opdrachten) zijn dan direct bij start zichtbaar, stuur dan een bericht naar ons kantoor en kunnen wij jouw specifieke fiets ‘open’ tocht separaat sturen. Nadeel is dan wel dat de deelnemers vooraf al precies weten waar zij naar toe moeten fietsen.

PS: Een fietspuzzeltocht 2.0 heeft als grote voordeel dat je flexibel bent, immers bepalen jullie zelf de route naar het volgende vlaggetje. Je hoeft dus niet per se (zoals in de meeste traditionele speurtochten op papier) de weg exact te volgen. Je hebt dus ook geen last van wegafsluitingen, want die kan je omzeilen. Wil je verder de tocht inkorten of eerder beëindigen, gebruik dan eenvoudig onze noodactivatie knop en speel vlaggetjes (opdrachten) alsnog uit.

Een fiets tour vol FUN.

 • Je koopt een unieke code (ticket), deze is eenmalig te gebruiken. Eén code is dus geldig voor 1 tocht en te gebruiken op 1 smartphone. Wil je de tour aan een ander als cadeau weggeven, koop dan een cadeaubon. Wil je samen met anderen in dezelfde stad op een specifieke dag dezelfde tour doen, koop dan meer tickets in de webshop.
 • Op jouw gewenste dag start je fiets puzzeltocht door op de unieke link in de mail te klikken, volg de instructies op en maak een mooie en leuke puzzeltocht in en rondom de stad. Vergeet een fietsstuur GSM beugel niet. We starten de fiets puzzeltochten meestal bij het NS station (voor eventueel huur van een fiets).
 • Je ontvangt onderweg 40 vragen en puzzels en 10 foto/film opdrachten (naast weetjes en feitjes). Dit geheel op je smartphone.
 • Optionele stops onderweg (mits open en voor eigen rekening, tip reserveer op tijd!):
  • Drankje, snack, ijsje bij een cafetaria, café of terras en/of;
  • Een lunch, brunch, hightea of diner in een gezellig restaurant en/of;
  • Interessant museum bezoek.
 • De tocht zelf is circa 20 km. lang en is dus ruim 1 uur fietsen, maar inclusief de 50 opdrachten doe je er circa 2 uur over. Dit is dus exclusief jouw eigen stops.
Fun Tochten Nederland

Unieke tocht en betrouwbare app

 • Wij werken met een unieke en betrouwbare app, die in ruim 50 landen meer dan 100.000 downloads per jaar heeft.
 • De volwassenen versie kent meer inhoud over de bezienswaardigheden, de kindertocht (6-12 jaar) veel minder. Wil je kinderen meer over de omgeving meegeven, koop dan een volwassenen tocht. Vragen zijn dan wel moeilijk voor hen. Echter, kun je in je bestelling ook 20 kindervragen downloaden (pdf) om onderweg te spelen.
 • De fietstochten zijn echt puzzelen. Je krijgt bij start 1 vlaggetje te zien en naar die locatie dien je zelfstandig te navigeren. Eenmaal daar aangekomen, popt de opdracht automatisch op je scherm op. Hierna volgt vlaggetje 2 en zo rijd je naar alle punten toen om de route te voltooien.  Je weet bij aanvang dus nog niet hoe de route gaat worden. Soms liggen er meerdere opdrachten op 1 locatie.
 • De tochten zijn in voertaal Nederlands. We beschikken momenteel alleen over Engelstalige wandeltochten in diverse steden.
 • Inclusief totaal 50 vragen, puzzels, foto- en film opdrachten onderweg.
  • 20 Vragen over de omgeving, bezienswaardigheden en een aantal algemene quizvragen.
  • 20 Puzzels bestaande uit memorie, raad het woord, vind de paren, geluidsfragmenten en standaard puzzelen.
  • 10 Foto en Film opdrachten; deze worden op eigen telefoon opgeslagen en worden niet naar ons gestuurd ivm privacy. Uniek voor later.

Fiets Fun Tocht cadeau doen?

 

Geef een Fun Cadeaubon als verrassing aan je vriend(en), familie of collega’s.

Koop de FUN cadeaubon in onze webshop, deze is geldig voor 1 Fun tocht, game, quiz of het stadsspel Crazy88!

 • Keuze uit circa 250 producten.
 • De bon wordt separaat opgemaakt en binnen 1 werkdag per e-mail gestuurd.
 • De bon heeft na een aanschaf een geldigheidsduur van 2 jaar.
 • Na inwisselen van de bon voor een product naar keuze, is het product nog 4 maanden lang geldig om te activeren.
 • Op verzoek is de bon te personaliseren met naam erop.

Koop onze FUN cadeaubon nu voor €19,95 per stuk.

Prijs & voorwaarden

Boek deze fietstocht voor slechts €19,95 inclusief btw per ticket. Paar opmerkingen en voorwaarden reeds:

 • Boek in je gewenste stad via de bestelknop.
 • Na betaling via iDEAL ontvang je een aparte e-mail met unieke link voor de specifieke tocht. Hierin staan tevens de laatste instructies.
 • De link is eenmalig geldig en deze dient na aanschaf binnen 4 maanden geactiveerd te worden. Indien je te laat bent, geldt helaas geen restitutie van je ticket. Je kunt eventueel ook een cadeaubon kopen die na betaling 2 jaar geldig is. Op het moment dat je je cadeaubon verzilvert, krijg je de unieke locator code en deze is dan wederom 4 maanden geldig.
 • Na activitatie van het ticket is het spel 72 uur actief. Dit is onomkeerbaar.
 • De tickets werken enkel op smartphones met Android 9 en hoger (geen Huawei of ander Chinees model die Android niet ondersteund) of iPhone smartphones met iOS 12 en hoger. iPads of andere tablets zijn dus niet geschikt!
 • Deze Fiets Fun Tocht is voor eigen rekening en risico. Houd de verkeersregels in acht en houd je aan de maatregelen van het RIVM aangaande COVID-19. Meerdere personen kunnen tegelijk deze tocht boeken en apart rijden (bijvoorbeeld in duo of met gezin). Na afloop zie je een high score en kan je desgewenst een eigen prijsuitreiking verzorgen.
 • Van toepassing zijn onze algemene voorwaarden, bekijk deze link voor meer informatie
 • Voor alle vragen, check deze veel gestelde vragen pagina.

Op zoek naar een maatwerk groepstocht, auto/wandeltocht of een game of quiz? Maak hieronder je keuze.