Samen op pad met Fun Tochten Nederland

De tijd om op avontuur te gaan is aangebroken. Voordat je begint met het ontdekken van één van de 30 steden, is het belangrijk om deze pagina goed en geheel door te lezen! Het team van Fun Tochten Nederland legt hier uit wat je voor het beginnen van de tochten en scannen van de QR code moet weten, hoe de tochten precies in elkaar steken, en wat je vooral niét moet doen.

 

Informatie alvorens het beginnen van de tocht:

In je mailbox heb je één of meerdere QR-codes ontvangen van boekingen@funtochten.nl. Niks ontvangen? Check dan altijd eventjes de spam folder.

De codes zijn maar éénmalig te gebruiken en elke code is geldig voor één tocht. Ze zijn geldig tot 4 maanden na de datum van aanschaf, tenzij anders overeengekomen. Activeer je de code niet binnen deze 4 maanden, dan vervalt deze. LET OP: Scan niet zomaar de QR code als je komende dagen / week de tocht nog niet wilt doen. Zie ook verder, na activatie is de tocht (of de game) namelijk 72 uur geldig!

Download allereerst de MooveGo app in de Play Store of in de Apple Store op je smartphone. We raden aan om dit thuis te doen of op een andere plek met WIFI, om MB’s te besparen.

LET OP: Onze MooveGO applicatie functioneert alleen met besturingssystemen: Android 9 of iOS 12 en hoger. Check dit dus op je Smartphone of je een juist besturingssysteem hebt, alvorens je de MooveGO download. Door recente ontwikkelingen omtrent het Huawei-verbod van de Amerikaanse regering, heeft Google de toegang van Huawei-telefoons beperkt. Helaas, is het daardoor niet mogelijk om onze MooveGo applicatie op Huawei telefoons te spelen. Wij adviseren u daarom om ander merk Android smartphone in te zetten of een iPhone. Onze excuses voor eventueel veroorzaakt ongemak.

Scan de code overdag tijdens de kantooruren van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur. Als er dan eventuele calamiteiten zijn, kan het team van Fun Tochten Nederland te hulp schieten.

In het weekend op pad? Dan raden we aan om op vrijdagmiddag voor 15.00 uur de QR-code te scannen. Ook als je op zondag op pad wilt. Mocht onverhoopt de code niet werken, dan kan je contact met ons opnemen. In het weekend zijn wij namelijk niet bereikbaar!

Overigens werkt in 99% van de gevallen de QR-code naar behoren, maar het zou fijn zijn als wij in de 1% van de gevallen ook voor jou klaar kunnen staan!

 

 

Na het activeren van de QR-code, is de tocht (of je game zoals een quiz) dus 72 uur geldig. Als je QR is geactiveerd, start het aftellen en dit is onomkeerbaar!

Op het scherm is ook te zien dat de tijd afloopt en daardoor hoe lang je nog de tijd hebt om op pad te gaan. Dit betekend dus: activeer je de code op vrijdagmiddag, dan kan je zondag dus nog op pad gaan. En ook start je zaterdag, maar wil je halverwege stoppen, dan kun je op zondag wellicht de tocht hervatten als er nog tijd over is.

 

 

 

Het scannen van de QR-code:

Als je de app hebt gedownload krijg je een beginscherm te zien. Hierbij moet je kiezen uit de optie: ‘nieuw spel’.

Om de tochten te kunnen lopen, fietsen of rijden moet je GPS aanzetten en de app toegang geven tot je locatie, foto’s en audio. Hier vraagt de app zelf om middels een pop-up venster.

 

Aansluitend vraagt de App of je zeker weet dat je het spel NU wilt starten. Als je dan op JA drukt, start je tijd en loopt de 72 uur dus af. Je kan ook nog op NEE drukken en later dus opnieuw starten. LET OP: eenmaal gescande QR codes op een telefoon zijn niet meer te gebruiken, ook niet op andere telefoons. Op de betreffende telefoon waar de QR code is gescand, maak je de tocht (of game) dus af.

U mag onze MooveGO App wegswipen, om vervolgens met een andere App (zoals Facebook of WhatsApp ed) bezig te zijn. Als u op JA heeft gedrukt, blijft de tijd in ons App echter doorlopen. U kunt dan de MooveGO App (het spel) later weer openen en doorspelen (door op button GA VERDER te klikken).

LET OP - zeer belangrijk: Als u besluit om de App geheel af te sluiten cq. u wilt het spel definitief beëindigen, dan kunt u in het menu op “Beëindig spel” drukken. Er volgt nog een pop-up venster of u het spel (zeker) wilt beëindigen. Als u dan op JA drukt is het spel dus definitief beëindigd. U kan dan niet later nog een keer terugkomen in het spel. De App blijft present, maar zou u kunnen verwijderen in uw Smartphone of om later een ander spel mee te spelen (daarvoor koopt u een nieuw spel of tocht in onze Webshop). Wilt u het spel dus niet beëindigen druk dan niet op “Beëindig spel” cq. druk dan op NEE in het pop-up venster.

Wat kun je verwachten? Zo gaat je Fun Tocht er uit zien
Ontdek één van de 30 steden met de auto

Om de tocht te beginnen, zal je naar de opdracht moeten rijden die te zien is op het scherm. Ook wel het vlaggetje dat je ziet op de map. Als je hier naar toe bent gereden en de opdracht hebt voltooid, verschijnt er een nieuw vlaggetje op de map. Zo vervul je de route.

De autotochten zelf zijn circa 40 km lang en bij normaal wegverkeer duurt het ongeveer 1,5 tot 2 uur om de tocht te voltooien. Houd dus sowieso rekening met minimaal 2 a 2,5 uur rijden, extra stops en files niet meegenomen.

De chauffeur rijdt, let op de weg en wordt geacht de verkeersregels in acht te nemen. De navigator en tevens de app smartphone gebruiker, is de belangrijkste pion in de auto. Hij/zij navigeert de chauffeur naar de juiste plekjes en leest de 50 opdrachten voor, bestaande uit vragen, puzzels en foto/film momenten.

 

Andere inzittende zijn ook zeker nuttig, om bijvoorbeeld:

 • mee te helpen navigeren.
 • de telefoon geregeld over te nemen van een ander.
 • mee te denken over antwoorden en puzzels.
 • een extra smartphone in te zetten voor het opzoeken van antwoorden.
 • leuke foto-en filmpjes te maken als herinnering.

Wellicht wil je onderweg stoppen om te snacken of drankje te kopen. Ter info: op de route liggen altijd een aantal restaurants of cafeetjes, en u passeert altijd een Mc Donald.

Voor alle vragen, filmpjes en mini games (de puzzels) geldt: wanneer jij op de startknop drukt zal een tijdslimiet ingaan (van bijvoorbeeld 60 seconden). Zolang je niet op ‘start’ drukt binnen een opdracht, gebeurt er niets. Hierdoor is dus zelf te bepalen hoe lang een tocht duurt.

Bij een autotocht eindig je weer bij de start locatie, de eindscore is nu bovenin het scherm te zien. De tocht is afgelopen en de App kan worden afgesloten.

Ik ga al fietsend op avontuur

 

Om de fiets tocht te beginnen, zul je naar de opdracht moeten fietsen die te zien is op het scherm. Ook wel het vlaggetje dat je ziet op de map.

Als je hier naar toe bent gefietst en de opdracht hebt voltooid, verschijnt er een nieuw vlaggetje op de map. Zo vervul je de route.

De fietstochten zelf zijn circa 20 km lang en normaliter duurt het ongeveer 75 minuten om de tocht te voltooien. Houd dus sowieso rekening i.v.m. de opdrachten met minimaal 2 uur fietsen, extra stops niet meegenomen.

De navigator en tevens de App smartphone gebruiker, is de belangrijkste pion tijdens de fiets tocht. Hij/zij navigeert en leest de 50 opdrachten voor, bestaande uit vragen, puzzels en foto/film momenten. Fiets nooit met de telefoon in de handen maar gebruik een houder op het stuur! Of stop als je op je GSM kijkt.

 

Eventuele anderen in het team zijn ook zeker nuttig, om bijvoorbeeld:

 • mee te helpen navigeren.
 • de telefoon geregeld over te nemen van een ander.
 • mee te denken over antwoorden en puzzels.
 • een extra smartphone in te zetten voor het opzoeken van antwoorden.
 • leuke foto-en filmpjes extra te maken als herinnering.

 

Wellicht wil je onderweg stoppen om te snacken of drankje te kopen. Ter info: op de route liggen altijd een aantal restaurants of cafeetjes.

Voor alle vragen, filmpjes en mini games (de puzzels) geldt: wanneer jij op de startknop drukt zal een tijdslimiet ingaan (van bijvoorbeeld 60 seconden). Zolang je niet op ‘start’ drukt binnen een opdracht, gebeurt er niets. Hierdoor is dus zelf te bepalen hoe lang een tocht duurt.

Bij een fietstocht eindig je weer bij de start locatie, de eindscore is nu bovenin het scherm te zien. De tocht is afgelopen en de App kan worden afgesloten.

Hoe werkt een fun wandeltocht?

Bij een wandeltocht in één van de steden kan je op elk gewenst punt beginnen en eindigen. Als het spel start, zie heel veel opdrachten (door middel van vlaggetjes) aangegeven op de Google map. Klik op een opdracht om te zien waar deze over gaat en loop er naar toe. Je kan zelf de route en volgorde van opdrachten bepalen. Kom je in de buurt bij een opdracht, dan verschijnt deze vanzelf op het scherm.

Heb je een opdracht voltooid, dan verdwijnt deze van de map. Zo vervul je alle opdrachten, of besluit je bijvoorbeeld met elkaar (meerdere tickets) om in 1,5 uur de tijd zo veel mogelijk opdrachten te vervullen (competitie dus).

De wandeltochten zijn circa 6 à 7 km lang en zonder het vervullen van de opdrachten duurt het ongeveer 75 minuten om de gehele route te lopen. Houd dus sowieso i.v.m. het uitvoeren van de opdrachten, rekening met minimaal 2 uur lopen, extra stops niet meegenomen.

Wellicht wil je onderweg stoppen om te snacken of drankje te kopen. Ter info: op de route liggen altijd een aantal restaurants of cafeetjes.

De navigator en tevens de App smartphone gebruiker, is de belangrijkste pion tijdens deze Fun tocht. Hij/zij navigeert en lees de 50 opdrachten voor, bestaande uit vragen, puzzels en foto/film momenten.

 

Eventuele anderen in het team zijn ook zeker nuttig, om bijvoorbeeld:

 • mee te helpen navigeren.
 • de telefoon geregeld over te nemen van een ander.
 • mee te denken over antwoorden en puzzels.
 • een extra smartphone in te zetten voor het opzoeken van antwoorden.
 • leuke extra foto-en filmpjes te maken als herinnering.

Wegwerkzaamheden en omleidingen

Alle tochten worden zorgvuldig ontwikkeld. Het team van Fun Tochten Nederland doet haar best om frequent de routes te controleren en waar nodig aan te passen als er sprake is van bijvoorbeeld langdurig afgesloten wegen of permanente sluiting van een weg. Echter is het niet uitgesloten dat een route altijd perfect uitgevoerd kan worden.

Soms zal het voorkomen dat er omgereden moet worden of een stukje moet worden gelopen naar de opdracht. Dit maakt uiteraard onderdeel uit van een fun puzzeltocht. In geval dat een vraag of opdracht op een (tijdelijke) afgesloten weggedeelte ligt en deze niet wordt binnen gehaald op je smartphone (of je GPS functioneert op die plek even niet goed), dan zijn er twee mogelijkheden:

 1. Parkeer de auto of fiets en loop naar de opdracht toe. Haal deze binnen op de smartphone (door middel van GPS) en loop terug naar de auto of fiets.
 2. Haal de opdracht/vraag binnen door middel van de ‘noodactivering’. Als je dit hebt gedaan, en de opdracht hebt voltooid, kan je verdergaan naar de volgende opdracht.

Competitie element, hoe doe je dat?

Dat kan! Bepaal vooraf het aantal teams: bijvoorbeeld 8 auto’s of 15 fiets teams (tandems?) of 40 groepjes in een stad. Koop voor elk groepje (team) een ticket. Wij adviseren om de groepsgrootte niet groter dan 4 personen te maken en is de prijs dus €5 per persoon. Bovendien is een Smartphone scherm natuurlijk al klein (en voor 8 personen niet te lezen), maar ook bij grotere groepjes gaan een aantal deelnemers passief meedoen wat wellicht niet het doel is. Uiteraard bepalen jullie helemaal zelf de groepsgrootte, je kan ook in duo’s of met groepjes van drie op pad!  Onderweg kunnen er maximaal 40 punten worden gescoord. Er worden namelijk geen punten toegekend bij de tien foto-en film opdrachten. Echter….kan je die gemaakte foto’s en filmpjes wel direct in het spel met elkaar delen, bijvoorbeeld via WhatsApp. Laat iemand die 10 filmpjes / foto’s beoordelen en verstrek bovenop de maximaal 40 behaalde punten, bonuspunten voor leuke foto’s en filmpjes.

Check na afloop de eindscore en je hebt een winnaar! Neem wellicht een prijsje mee. TIP: speel gemaakte foto’s en/of filmpjes bij de prijsuitreiking af op een beamer! Maar er je eigen teamuitje en teambuilding van!

Ik heb alle opdrachten voltooid. Wat nu?

Alle opdrachten voltooid of wil je de tocht eerder beëindigen? Ga dan in het scherm naar ‘menu’ en klik vervolgens op de button ‘beëindig spel’. Selecteer ‘ja’.

Druk nooit zomaar op ‘beëindig spel’ !!

Druk nooit zomaar op ‘ja’ als je het spel nog verder wilt spelen, na een pauze bijvoorbeeld, of als je de QR hebt gescand.

Overigens eindigt het spel automatisch als alle 50 opdrachten zijn vervult of als de 72 uur is verstreken.

Noodactivatie of Speel nu button - wat is dit? >> LEES AANDACHTIG DOOR <<

Bij je opdracht staat een button ‘noodactivering’ (alleen op een iPhone) . En bij Android toestellen zie je een knop “Speel nu”. Deze button komt  te voorschijn als je op het vlaggetje met je vinger drukt.

Deze button is door klant behoeften om 2 redenen speciaal ontwikkeld. Enerzijds om de auto of fiets route af te snijden (in te korten), anderzijds als de GPS niet goed werkt. Kortom als door files, of doordat u in een kortere auto of fiets tijd de route wilt doen, of als de GPS niet goed werkt op een punt (de opdracht wordt niet binnengehaald) dan drukt u op de noodactivering button.

Hierdoor wordt de opdracht gepusht en verschijnt die alsnog op je scherm. Dus gebruik deze button als je het echt nodig vindt.

Als je de opdracht dan is voltooid, verschijnt de volgende opdracht op je scherm. Zo kort je de route in, of kan je dus verder in je puzzeltocht.

Bij wandel tochten zijn alle opdrachten op je scherm te allen tijde te zien op het scherm. Als je een opdracht voltooid hebt, verdwijnt deze van de map. De noodactivering is dan niet nodig om te gebruiken, tenzij GPS in een nauw straatje bijvoorbeeld niet goed functioneert.

 

Het vastlopen van de App en oplossingen

Ben soms geduldig met het binnenhalen van opdrachten en het maken (verzenden) van foto’s en filmpjes. Soms is deze actie wat vertraagd omdat wifi, 4G (of 5G) of de GPS langzaam is of even niet functioneert, maar kan ook komen omdat u een wat oude Smartphone heeft vol met Appjes (waardoor de processor langzamer werkt). Het blijft uiteraard software en hardware, uw telefoon en instellingen, onze App, de GPS ontvangst en kwaliteit van de internetprovidor. Meest vernomen aanmerking is, dat na het maken van een foto of filmpje het soms even duurt voordat u op de verzend / akkoord button kan drukken. Wacht even en deze button komt!

Mocht het spel (onze App) echter onverhoopt vastlopen, of door telefoon (batterij) uitval of andere acties onze App het niet meer doen? Swipe dan de App van MooveGO eens helemaal weg uit uw telefoon. Dus zoals u een batterij besparing wilt doen, even onze App en misschien wat andere Appjes geheel wegswipen. Start dan de MooveGO App weer eens op, en u kunt dan op de GA VERDER button drukken. Hierdoor kunt u dus gewoon weer verder in het spel (tenzij die 72 uur zijn verstreken). In alle gevallen beëindig het spel niet (zie info boven) of verwijder de App niet definitief uit uw telefoon. Als u deze actie doet kunnen wij u niet helpen en garanderen wij geen service.

Tot slot: win jij de maandprijs?

 

 

Wil je nog iets winnen? Dat kan! Plaats je leukste foto van de tocht of game op onze Facebook pagina en schrijf ook een leuke Google review.

Elke maand kiezen wij een winnaar uit die een leuke prijs van ons zal ontvangen! De winnaar wordt persoonlijk benaderd. Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

Heb je een leuke tocht gehad?

 

Mocht je nog vragen hebben, check dan eerst onze pagina met veel gestelde vragen. Kom je er nog steeds niet uit?

Dan zijn wij van ma. t/m vr. tussen 09.00-17.00 uur te bereiken via e-mail of op 085 – 130 17 14.